top of page

לחזק את הקשר: איך ליצור תקשורת מקרבת עם הילדים בעידן המסכים?



אחד המפתחות ליצירת שפה משותפת, כדרך ליצור קירבה עם הילדים שלנו, הוא מציאת עולם תוכן משותף. בדרך הזו אנחנו יוצרים אלטרנטיבה חיובית לצריכת התוכן המאסיבית שהם במילא בתוכה. אבל במקום להגביל את זמן הצפייה, אנחנו פשוט משתמשים בו לחיוב.


כמו כן, בזמן שאנחנו מנסים לחזק את הקשר בינינו לבין הילדים, העקרון הראשון הוא למצוא בסיס משותף. ממש כמו בחברות או בזוגיות - מכנה משותף הוא הקרקע שעליה לרוב צומחים. וזה יכול להיות כל דבר (רק שבמקרה שלנו כמובן מדברים על נושאים חיוביים), אני והילדה שלי, לדוגמא, מאוד אוהבות חתולים. אין כמעט יום שאנחנו לא שולחות בו אחת לשניה סרטונים של חתולים.


מה השגתי בזה?

נושא שיחה שאין בו מחלוקת, הזדמנות לקירוב לבבות, דקות ביום שאין בהן ויכוח ואי הסכמות לא משנה מה. לב סגור של ילד או של כל אדם - לא נפתח ביום אחד. גם אמון לא נרכש בחזרה ביום אחד. המטרה היא לא להיות מניפולטיבים, אלא לאפשר מקום של טוב ביניכם, מקום של שקט, של הסכמה. מתחילים משם, מהדברים הקטנים. אתם לא יכולים לתאר לעצמכם את השינוי שטיפות של אור מביאות גם למרחב הכי חשוך.


איך מוצאים נושא משותף?

אתם מכירים את הילדים שלכם. גם אם התרחקתם, אתם עדיין רואים במה הם עוסקים, מה מעניין אותם וכו׳. דבר שני - תשאלו אותם. לאט לאט. תנסו אותם. הנה כמה רעיונות:


  1. חיות מחמד. חיות בכלל מעוררות אצלנו רגשות וזה מה שאנחנו רוצים לעורר גם בינינו - רגשות חיוביים. יש לכם חיית מחמד בבית? תראו להם סרטון של חיית מחמד דומה ברשת ותבדקו את התגובה שלהם. סרטונים מצחיקים של חיות זו עוד דוגמא לנושא שיש לגביו הסכמה רחבה ואהבה בקרב רוב בני האדם. מצאתי פעם סרטון של חתולים עושים דברים מצחיקים והילדה שלי הראתה לי אחר כך עוד סידרה שלמה כזאת ביוטיוב. זכיתי לכמה ימים ושעות של זמן איכות איתה עם הרבה מאוד צחוק. אפילו נושא שמעורר ויכוח כמו - ״אמא אני רוצה כלב / חתול / ארנב״ - אני למשל לא הסכמתי להביא כלב הביתה. אבל יש כלב מסוג מסויים ששובה את ליבי. הילדה שלי היתה שולחת לי בלי הפסקה סרטונים ותמונות של כלבים מהסוג הזה. אם שמים בצד את הניסיון להשפיע על אמא לקנות חיית מחמד, מבינים שיש כאן הזדמנות לשיח. אז הייתי מגיבה בהרבה אייקונים 🥹 😲 😭 😍, שולחת סרטים משל עצמי עם איזה משפט כמו ״אני חזקה, אני חזקה, אני חזקה...״ - תמצאו את הדרך לתקשר סביב הנושא. בהומור, בחום, באהבה.


זכרו, החוק הוא ללא ביקורת. אם הנושא שמעניין את הילד.ה שלכם מעורר בכם עצבים או ביקורת - תתרחקו משם. המטרה צריכה להיות בדיוק הפוכה.


  1. אוכל. הילדים שלנו גדלים במציאות של עיסוק אובססיבי במראה, משקל ואוכל. הרשתות החברתיות מפוצצת בתכנים קולינרים ממתכונים, דרך המלצות על מקומות לאכול בהם ועד שיטות הרזיה ובריאות למיניהן. זו הזדמנות מעולה למצוא מקומות משותפים לכם ולילדיכם בתחום הזה: מתכונים שאפשר להכין ביחד (או סתם לצפות בהם בהפנוט...), הנה האחרון שהילדה שלי שלחה לי:

המלצות למקומות שאפשר לתכנן ללכת אליהם פעם ב-

שינוי הרגלי אכילה לבריאים בעקבות משפיעני רשת שאתם אוהבים



  1. צוחקים על ההבדלים בינינו לא ידעתי את זה עד לא מזמן אבל הרשת מלאה בסרטונים שצוחקים על ההבדלים בין הדורות, על איך שמתבגרים רואים את ההורים שלהם ולהיפך.




  1. ספורט אני מודה, לא גידלתי בנים אז אני לא בקיאה בעולמות התוכן שלהם עד כדי כך. אבל ממה שאני רואה סביבי, כולם עוסקים בצורה כזו או אחרת בספורט. בין אם זה תחביב או דרך לשינוי המראה כמו חדר כושר וכו׳. כל נושא כזה הוא הרמה להנחתה לשיח, לקשר. בדוגמא הזו שימו לב גם למסרים המקסימים בטקסט שמתחת לתמונה:


לסיכום:

👈 כל נושא שגורם לילדים שלנו אושר או עניין 👈 והוא נושא חיובי (גם סרטי אלימות אולי גורמים להם אושר אבל הם לא חיוביים, במבט פסיכולוגי מעמיק יותר אפשר להבין את הנזקים המטורפים שהם גורמים) 👈 ואנחנו מתחברים אליו (או באמת באמת מתעניינים)


הוא הזדמנות לחיזוק הקשר וליצירת אלטרנטיבה לעוד כמה שעות מסך.


댓글


bottom of page